PTGoes, het verlengstuk voor professionele hulpdiensten

Industrie

Industriebranden vragen vaak om verschillende blusvormen. Het bestrijden van vloeistofoppervlaktebranden met alleen micro-drop is moeilijk en kan alleen met toevoeging van een schuimvormend middel. De watermist blussystemen van Firexpress met de gepatenteerde dual nozzle combineren diverse blusvormen! Dankzij de keuzehandel schakel je snel en eenvoudig tussen micronevel en expansieschuim.

Door de watermist nevelwolk wordt bijvoorbeeld een elektriciteitsbrand tot 10.000 Volt veilig en snel geblust en de omgeving gekoeld. Dankzij de geringe druk worden brandende resten gauw gedoofd en mild weggespoten.

De mogelijkheid om van watermist naar gebonden straal (schuim) over te schakelen, zorgt erĀ  bovendien voor dat verschillende brandklassen tegelijkertijd kunnen worden bestreden: Vaste stoffen (klasse A), vloeistoffen (klasse B), gassen (klasse C) en elektrische installaties (klasse E).

De blusstof kan vanaf de meestal veilige afstand van 12 meter worden opgebracht. Verschillende (vloeistof)branden in de petrochemie kunnen snel en adequaat bestreden worden dankzij de toevoeging van het schuimvormend middel AFFF-AR dat de vloeistof afdekt. Hetzelfde geldt voor andere chemiebranden.

Enkele uitvoeringen van het blussysteem bieden zelfs de optie 2 verschillende schuimsoorten afzonderlijk toe te voegen, en dat ook nog eens zonder ingewikkelde handelingen.

Testiminials PTGoes