PTGoes, het verlengstuk voor professionele hulpdiensten

Gebouwen

Het watermist blussysteem van Firexpress is bijzonder geschikt voor (beginnende) brand in gebouwen. De ½"hogedruk slang laat zich gemakkelijk meevoeren. Het ontwerp van de bluslans en bluskop biedt de mogelijkheid om de hoek te blussen (45°), de blusser hoeft zo niet vol in de deuropening te komen. Bovendien kan hij met één polsbeweging een oppervlak van 180° bereiken.

Het gebruik is gering, maximaal 22 tot 24liter per minuut, en maar liefst 95% van de blusstof wordt gebruikt. Dit alles bij een werkdruk vanaf slechts 13-23bar. Waterschade en andere nevenschade zijn dus minimaal. De mogelijkheid blusschuim toe te voegen, vermindert bovendien de kans op herontbranding enorm.

De zeer fijne waterdruppeltjes worden met de luchtstroom mee naar de kern van de brand gezogen. Het grote oppervlak watermist dat ontstaat, absorbeert direct de hitte van de brand. De temperatuur van de rookgassen daalt snel. De beginnende woningbrand is al gauw onder controle.

De compacte uitvoering van de Firexpress blussystemen is ook uitermate geschikt voor het blussen van branden in hoogbouw. Met de pomp-aangedreven unit bijvoorbeeld, kan een ½" HD slang tot wel 100 meter worden ingezet. En bij een kelderbrand zorgt diezelfde slang voor optimale bewegingsruimte van de bediener.

De simpele bediening tot slot, maakt zelfs het gebruik door BHV-diensten mogelijk voor het blussen van brand in kantoor- en bedrijfspanden.

 

Testiminials PTGoes